Aanbevolen post

Wintervoorn stekken

In het artikel, wintervoorn , is een manier besproken om te vissen op de wintervoorn. In dit artikel gaan we verder in op de verschillende l...

FAB (Foam Arsed Blob)


Wat is een FAB-vlieg?

De FAB, of een Foam Arsed Blob, is een kleine kleurrijke variant van de populaire blob vlieg met een drijvend uiteinde. Het is een veelzijdig vliegpatroon dat kan worden gebruikt op drijvende, tussenliggende en zinkende lijnen en werkt het hele jaar door.


Hoe de FAB of Foam Arsed Blob fly te vissen
De Foam of FAB is een van de meest veelzijdige patronen voor stilstaand water voor regenboogforel en werkt op alle soorten vlieglijnen – de sinking, intermediate of de drijvende lijn. Het is ook makkelijk om te binden.

Waarom een drijvende vlieg vissen op een drijvende lijn?
De FAB kan worden gebruikt als de puntvlieg (dat is degene die aan het uiteinde van je tippet is vastgemaakt) bij het vissen op een methode die bekend staat als de waslijn.
Hier zou je twee of drie buzzers of nimfen aan zijlijntjes vissen en de FAB aan het punt binden. Terwijl het op of in het oppervlak drijft, helpt het om de buzzers beter boven aan de aan het wateroppervlakte te houden dan wanneer je alleen zoemers zou vissen.
Net zoals wanneer conventionele blobs onder de oppervlakte worden gevist, dient de felgekleurde FAB ook als een attractorpatroon en kan de forel verleiding om de vlieg te onderzoeken. Ze nemen meestal een van de nimfen of buzzers, maar soms ook de FAB.

Hoe wordt de FAB dan normaal gevist?
De gebruikelijke methode is om de FAB net onder het wateroppervlakte te presenteren, een beetje als een booby. Hier zou je ofwel een intermediate vlieglijn gebruiken om hem langzaam naar de diepte te laten zinken, of voor een volledige zinkende lijn zoals een Di3, om de vliegen dieper naar beneden te krijgen.

Je kunt de FAB ook binnen strippen, zodat hij een kielzog in het water creƫert en vissen aantrekt, het terugdraait met een langzame achtjes binnen, snel strippen of zelfs een roly-poly gebruiken. In feite is het zelfs nog veelzijdiger dan de originele blob.



Waarom vissen mensen op FAB’s met buzzers?
Als je met zware epoxy gecoate buzzers vist, dan kun je een FAB gebruiken om de afdaling van de vliegen te vertragen. Ik gebruik een leader van ongeveer vijftien voet met een FAB op de punt, en een buzzer op vier voet van de punt en nog eens vier voet daarboven.

Op een drijvende lijn of midgetip vertraagt ​​de FAB de afdaling van de buzzers tot een veel lagere snelheid. Als je wilt dat ze iets sneller vallen, kun je FAB's met een kortere staart vastbinden, terwijl je, als je wilt dat ze veel meer drijfvermogen hebben, een langere kunt gebruiken.

Hoe vis je FAB's op een zinkende lijn?
Op een zinkende lijn gedraagt ​​een FAB zich een beetje als een booby. Zodra je je zinkende lijn hebt uitgeworpen, laat je hem naar de bodem zakken en stript de FAB langszaam met tussenpozen naar binnen. De FAB zal zich nu naar de bodem bewegen en bij een tussenpoos stijgt deze weer richting het wateropvlakte.  Dit is vaak het moment dat de forel de FAB pakt. Deze op en neer beweging kan forel echt aan de gang krijgen.

Hoe te binden?
Het bindpatroon van de FAB is eenvoudig. En wat is het eenvoudiger om dit te demonstreren aan de hand van het onderstaande bindfilmpje!





Tight Lines