Aanbevolen post

Wintervoorn stekken

In het artikel, wintervoorn , is een manier besproken om te vissen op de wintervoorn. In dit artikel gaan we verder in op de verschillende l...

Buzzeren

Buzzeren is een andere manier van forelvissen dan de meeste vliegvissers gewend zijn. Er wordt gezegd dat je buzzeren moet leren! Dus niet snel binnen strippen. De forel ziet de buzzers al natuurlijk voedsel die ze al rondzwemmend om zich heen opslurpen. De forel ziet in deze een muggenpop. Op stilstaand water, dan spreken we met name over forellenputten, doen deze patroontjes het heel erg goed! Vooral omdat in dit soort wateren vele muggen uitkomen.

Er kan zowel vanuit de kant als vanuit de belly boat met buzzers worden gevist? Veelal worden er twee buzzers aan een drijvende lijn onder een beetverklikker of zalmeitje als beetverklikker gevist.. Een gangbare diepte is 70 en 120 cm. Als de aanbeten uitblijven kan er dieper worden gevist. Een beweging van het zalmeitje betekent een aanbeet en er dient dan ook direct aangeslagen te worden.

Bij de Bellyboat lijkt het buzzeren op verticalen. Het is wel belangrijk om de diepte te weten van het water. Ook in dit geval wordt er met twee buzzers gevist en deze laten afzinken tot net boven de bodem. Hierna kunnen de buzzers tergend langzaam, met achtjes, naar boven gevist. Hierdoor wordt de natuurlijke beweging geïmiteerd. De aanbeet is meestal slechts een heel kleine neerwaartse beweging van de hengeltop waarop je direct moet reageren. Lukt het je om de belly boat op één plek te houden dan worden je kansen behoorlijk vergroot.

Zoals eerder vernoemt kan je ook verticaal buzzeren. Meer hierover is te lezen in het volgende artikel 
link




Ook bij het buzzeren heb je te maken met verschillende grote maar ook qua kleur. De forel is niet heel het jaar met dezelfde buzzer te vangen. Meer hierover in het volgende artikel.