Aanbevolen post

Wintervoorn stekken

In het artikel, wintervoorn , is een manier besproken om te vissen op de wintervoorn. In dit artikel gaan we verder in op de verschillende l...

Review - Flyrod Nano IM12 10"#2


Op mijn lijstje stond al lang een tweetje in de 10" uitvoering.  Deze speciaal voor de kleine watertjes, de Drentse AA maar ook voor het fijnere peuterwerk. Met het laatste bedoel ik om de vliegenhengel te voorzien met een nymph lijn waarmee de kantjes afgevist kan worden met vliegen met als haakmaatje 20, 22 en 24. Het echt fijnere werk dus.
rudd – Turrall Fly Fishing – Blog

Daarnaast om op een niet te breed beekje (de Drentse A), om de kopvoorntjes en alvers mee te kunnen belagen. Hierbij gebruik makend van een line indicator en nymphen op de "French style".

Nationaal Park Drentsche Aa, het best bewaarde ...

Voor een dergelijke hengel heb ik geen honderden euro's over. Wel dient de hengel de vliegen goed te presenteren. Het belangrijkste is echter ook dat de aanbeten van dergelijke "monster" vissen goed gevoeld cq, geregistreerd kunnen worden.

 

Uiteindelijk de juiste hengel gevonden. De vliegenhengel de Nano IM12 10"#2 van amfishingtackle.nl  Link

Een lichtgewicht vliegenhengel van slechts 79 gram!. De hengel komt inclusief een nette en strakke transportkoker. De hengel is voorzien van een Burl Wood Reel Seat!
Een zeer fraaie hengel en dan bekruipt je al snel het gevoel optuigen en gaan! Zo gezegd zo gedaan.
De hengel voelt heel goed aan en werp fantastisch. Zelf een nymphline weet deze goed te laden!
Voor ieder die ultra light wil gaan vissen ........


Tight Lines!