Aanbevolen post

Wintervoorn stekken

In het artikel, wintervoorn , is een manier besproken om te vissen op de wintervoorn. In dit artikel gaan we verder in op de verschillende l...

Hot spots voor de forel

Wat is een hotspot? Simpel gezegd, een hotspot is een felgekleurd aspect van je vlieg, of het nu een oranje thorax op je fazantstaart is, een paar windingen roze draad achter de kop of een geel gedeelte van de buik! Je zou zelfs een oranje kraal kunnen gebruiken om dit effect te verkrijgen. De theorie achter hotspotvliegen is om ervoor te zorgen dat de forel ze ziet. In de drift kan uw kleine donkere nimf slechts een van de tientallen zijn in het foerageergebied van de forel, en hoewel uw vlieg consistent moet blijven met betrekking tot het prooi, heeft u echt iets nodig om de aandacht van de forel te trekken en zich te onderscheiden van de talloze naturals.






Sommigen geloven dat bepaalde kleuren een automatische reactie van de forel teweegbrengen, zoals oranje voor regenbogen en rood voor bruin. Anderen vinden kleur niet zo belangrijk - het is gewoon de implementatie van een kleur die opvalt in de drift, word opgemerkt en laat de andere attributen van de vlieg de deal bezegelen.


De Canadese Bob Bohling is een denkende visser. Hij heeft met veel succes veel tijd besteed aan het bestuderen en vissen op een aantal soorten over de hele wereld, en heeft in de loop der jaren veel tijd besteed aan het experimenteren met Hotspots. Hij gelooft dat fluorescerende kleuren zoals groen, oranje, geel en dergelijke goed tot hun recht komen in kleurend water, en bij het dieper vissen wanneer andere kleuren hun effectiviteit beginnen te verliezen. Paars is een favoriet voor diepe nimfen in meren, omdat het zijn kleur behoudt in het onderste deel van het lichtspectrum.

Bij helder water of op helderdere, blauwe hemel dagen worden subtielere kleuren zoals oranje, helder groen en zelfs lichtblauw. Nogmaals, het idee is om zijn vliegen gewoon te laten opvallen tussen de natuur, en in duidelijkere omstandigheden hoeft men niet zo slim te zijn om dit te bereiken. Het is ook interessant om de grootte van de hotspots op te merken; voor helder blauwe dagen kunnen ze maar een paar draadwikkelingen achter de kraal genoeg zijn, terwijl saai of gekleurd water, de hotspots de gehele thorax, vleugel of zelfs de hele buik van de vlieg kunnen vormen. 

Ter advies 4 kleuren: oranje en chartreuse voor agressieve vissen en donkerpaars, roze en zelfs wit voor schuwe en good educated vissen.

Tight Lines